Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Servisne informacije

13. 02. 2021. 18:12 >> 18:10
1

U JUTARNJEM

O ljubavi u vrijeme pandemije

U emisiji govorimo o:

Povodom Dana Svetog Valentina, poznatijeg kao Dan zaljubljnih, gost Jutra- matičar Glavnog grada Jovan Rabrenović koga ćemo pitati da li se povećao broj brakova u doba korone, a provjerićemo i šta građani misle o ljubavi u vrijeme pandemije.

Nikšićanin Matija Delić učenik je IV razreda Gimnazije “Stojan Cerović” i godinama postiže sjajne rezultate na internacionalnim matematičkim takmičenjima . Posljednja u nizu nagrada je srebrna medalja na najstarijoj matematičkoj olimpijadi IMO, što je najbolji rezultat iz matematike u istoriji Crne Gore. Matija nam stiže u goste .

Kako se nove mjere, koje su donesene s ciljem suzbijanja pandemije COVID-19, odražavaju na rad ugostiteljskih objekata, pitaćemo ugostitelja iz Budve Nikolu Buzdovana.

Novi soj korona virusa i srce - tema je doktora Ognjena Novosela u stalnoj rubrici “Savjeti kardiologa”.

Putopisac Edin Krnić vratio se iz Meksika i utiske sa tog putovana prenijeće u našem programu.

Kako poboljšati situaciju u obrazovnom sistemu? Neke od odgovora ponudiće Trening za nastavnike srednjih škola u Crnoj Gori koji se realizuje u okviru projekta “BYLEAP, koji finansira Evropska Unija .Gosti Jutra- predavači iz zemlje i regiona.

KotorArt Don Brankovi dani muzike pripremaju programe za jubilarni, dvadeseti festival. Ugostićemo PR-a festivala Saru Lakičević.

Najavljujemo novi sportski kviz “Zicer” koji emitujemo nedjeljom u 18 sati. Sa detaljima i pravilima upoznaće nas Filip Patković.

Folklorni ansambl “Crna Gora” priprema se za Olimpijadu folklora u Rusiji, gdje će učestvovati 80 država iz čitavog svijeta. Gosti jutra - direktor ansambla Sreten Kaluđerović, umjetnički direktor Gavro Kaluđerović, šef igrača Jovica Kaluđerović i šef orkestra Goran Kaluđerović. Pjevačka grupa uživo će izvesti pjesmu “Jedno jutro”.

Gost Jutra putem skajpa biće i predsjednik Svjetske federacije folklora Filip Bosan.

Sa terena uživo izvještavaće Ana Joksimović.
Šefica kuhinje Slađana Šoć pripremaće ribu list u sosu od limuna i kopra.
Kako se možemo rekreirati u svom domu pokazaće nam fitnes instruktorka Jelena Krstajić.
Donosimo priču o Mihailu Aleksiću, koji je živio u Trebinju, školovao se u Dubrovniku, a jedan period života proveo je i u Njemačkoj. Korjeni su mu kaže u Mirušama selu koje se nalazi na samoj obali Bilećkog jezera gdje Mihailo sada živi.
Pogledajte i zapis o Grahovu, reonu i mjesnoj zajednici u opštini Nikšić. Povoljna geografska pozicija, prirodne ljepote i vrijedni ljudi, omogućili su Grahovu da se razvija uspješno u novije vrijeme, da mu se zavičajci vraćaju, a brojni turisti posjećuju.
U Jutarnjem i servisne informacije, aktuelnosti, priče sa terena i redovne rubrike i bogat dječji blok.

Urednica i voditeljka emisije: Marija Razić
Urednica redakcije Jutarnjeg programa: Milica Babić
e-mail: jutarnjivikendom@ rtcg.org, jutarnji@rtcg.org
Broj telefona redakcije: 020 224 991

 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније