Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

16. 04. 2015. 08:22 >> 08:15
18

TUŽILAC ZA RATNE ZLOČINE

Vukčević:Ako Tači dođe može biti uhapšen

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević, izjavio je da je potjernica za Hašimom Tačijem u Srbiji na snazi tako da on može da bude uhapšen ako dođe u Srbiju.

 

 

 

"Istraga o Tačiju je u prekidu, jer je nedostupan srpskim istražnim organima. Centrala Interpola jeste stopirala važenje potjernice za Tačijem u drugim zemljama uz obrazloženje da je riječ o najvišim albanskim funkcionerima. Međutim, u Srbiji je na snazi, tako da ako ovdje dođe možemo da ga uhapsimo", rekao je Vukčević za "Blic".

Prištinska štampa juče je objavila da će zamjenik premijera I kosovski ministar inostranih poslova Hašim Tači boraviti krajem mjeseca u Beogradu.

Kako je objavila prištinska TV Kljan Kosova pozivajući se na neimenovane izvore, Tači će na poziv nevladine organizacije "Ambasadori mira" učestvovati na skupu na koji su pozvani ministri spoljnih poslova četiri balkanske zemlje. 

Šef diplomatije Srbije Ivica Dačić, rekao je tim povodom da nema potrebe da Tači dolazi.

"Taj skup ne organizuje Vlada Srbije, ja nijesam ni planirao da učestvujem na tom skupu, tako da ne vjerujem da ima potrebe da Hašim Tači dolazi u Beograd", rekao je Dačić.

 

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније