Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P. R. [ Beta ]

23. 10. 2024. 15:25 >> 15:22
1
Čitaj mi:

Kosovski ministar

"Situacija na sjeveru mirna, nema razloga da most na Ibru ne bude otvoren"

Kosovski ministar administracije i lokalne uprave Eljbert Krasnići ocijenio je danas da je situacija na sjeveru Kosova mirna i da nema razloga da most na Ibru u Mitrovici ne bude otvoren.

On je kazao da je Vlada Kosova "preduzela neke radnje" u pravcu otvaranja tog mosta, čemu se protive međunarodni faktori.

"Nema razloga da most i dalje bude zatvoren, građani prelaze iz sjevernog u južni dio Mitrovice i obrnuto. Situacija je mirna i otvaranje ne bi imalo uticaja", naveo je ministar.

Govoreći o nedavnom zatvaranju institucija koje su radile po sistemu Srbije, uglavom na sjeveru Kosova, Krasnići je rekao da nema mjesta "ni za jednu paralelnu instituciju na Kosovu".

"To su srpske institucije koje djeluju van zakonske i ustavne nadležnosti. Ne postoji prostor za bilo koju i bilo čiju paralelnu instituciju u Republici Kosovo", rekao je Krasnići.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније