Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ RSE ]

16. 10. 2024. 11:01 >> 11:07
Čitaj mi:

U SARAJEVU

Uhapšena još dva maloljetnika zbog dojava o bombama

Dva maloljetnika su uhapšena u Sarajevu 16. oktobra, pod sumnjom da su proteklih dana u škole i druge objekte slali lažne dojave o podmetnutim bombama, saopštila je Uprava policije Kantona Sarajevo.

Niz dojava o podmetnutim bombama u glavnom gradu Bosne i Hercegovine nije zaustavljen ni nakon što je policija 14. oktobra uveče privela jednog maloljetnika, osumnjičenog da je školama uputio desetine prijetnji o postavljenim bombama.

"Nastavlja se intenzivan rad na ovom predmetu, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo i u saradnji sa stručnjacima za digitalnu sigurnost Federalne uprave policije i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije BiH", navode iz sarajevske policije.

Na adrese škola, trgovačkih centara, sudova i drugih institucija u Sarajevu su u protekle dvije godine stigle desetine dojava o postavljenim bombama, navodi se na stranici Tužilaštva Kantona Sarajevo.

U istom periodu su, prema objavljenim podacima, otkrivena i procesuirana samo dva slučaja lažnog dojavljivanja, a izrečene zatvorske kazne iznose u prosjeku pola godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније