Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Beta ]

16. 10. 2024. 09:15 >> 09:23
Čitaj mi:

DAČIĆ

"Tema oko litijuma se politizuje, rejting vladajućih stranaka samo raste"

Rejting vladajućih stranaka u Srbiji zbog litijuma nije narušen, već je čak i porastao u uslovima negativne kampanje protiv njih, kazao je ministar unutrašnjih poslova u Vladi Srbije Ivica Dačić.

"Ta tema litijuma se politizuje. Ona se ne raspravlja na pravi način, već sa aspekta političkih zloupotreba. Opoziciji je potrebna jedna tema koja bi mogla da bude prijemčivija za građane nego što je njihova politika. Niko neće izaći na demonstracije zbog podrške Đilasu, Aleksiću, Mariniki... Za zaštitu životne sredine su svi zainteresovani", rekao je Dačić, u intervjuu za Večernje novosti.

Na pitanje da li je projekat "Jadar" i kupovina "rafala" jasan signal da se Srbija sve više okreće Zapadu, on je odgovorio "ne mislim da je to nešto što nas na balansu, tegu ili terazijama naginje na jednu stranu".

"Možda je ovo više ispravljanje nečeg ranijeg, jer je taj teg bio više na drugoj strani, zato što nismo imali strateške dogovore sa nekim drugim zemljama", rekao je Dačić.

On je rekao i da je strateško opredjeljenje Srbije članstvo u Evropskoj uniji (EU) i da nije moguće imati dva strateška opredjeljenja, "da istovremeno budete i za BRIKS i za EU".

"Ali saradnja sa BRIKS jeste važna i u tome treba da učestvujemo. Na kom nivou i kako, to je procjena onih koji vode spoljnu politiku", zaključio je Dačić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније