Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P. R. [ Beta ]

11. 10. 2024. 16:20 >> 16:18
9
Čitaj mi:

ERDOGAN

"Srbija i Turska će blisko sarađivati u namjenskoj industriji"

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će Srbija i Turska blisko sarađivati u oblasti namjenske industrije te da to niko ne treba da dovodi u pitanje.

On je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da bi tuski dronovi mogli biti "jedan od osnova saradnje u domenu namjenske industrije" dvije zemlje.

"Što se tiče zajedničkih koraka u domenu namjenske industrije Srbija ima određene kapacitete, mi imamo određene kapacitete i kao prijateljske zemlje naše kapacitete možemo zajedno da razvijamo", rekao je Erdogan.

Ministri spoljnih poslova, odbrane i stručnaci iz namjenske industrije dvije strane, dodao je, dobili su naloge da počnu da rade na konkretnim projektima.

"Ima ljudi u svijetu koji će blagonaklono gledati na našu saradnju i onih kojima se to neće sviđati, to je prirodno, ali budući da smo lideri, ove odluke treba suvereno da donosimo sa našim saradnicima", naveo je.

Turska i Srbija, rekao je Erdogan, raditi zajedno na očuvanju mira.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније