Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ N1 ]

03. 10. 2024. 20:47 >> 20:47

SUKOBILI SE I SA OBEZBJEĐENJEM

Albanski opozicionari protestovali ispred Parlamenta, palili figure političara

Poslanici albanske opozicije protestovali su ispred Parlamenta, paleći figure političara, a potom su se i sukobili sa obezbjeđenjem, nakon što je njihov kolega Ervin Salijanji osuđen na zatvorsku kaznu zbog klevete.

Poslanici konzervativnih demokrata koji su pozvali na bojkot današnje sjednice pokušali su da blokiraju ulaz u salu svojim kolegama iz vladajuće Socijalističke partije, prenosi AP.

Salijanji je 2018. godine tražio ostavku tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova zbog optužbi da je ministarov brat vršio ilegalne radnje, što se kasnije pokazalo netačnim.

Demokrate su u ponedjeljak prekinule sjednicu parlamenta, rekavši da je osuda Salijanjija politički motivisana i pozvali su na proteste u Tirani.

Poslanici su se danas posvađali sa obezbjeđenjem i spalili su figuru premijera Edija Rame i ministra unutrašnjih poslova Fatmira Džafaja.

Nakon što nisu ušli u salu, opozicioni poslanici su prekinuli protest, a socijalisti su zaključili sjednicu i otišli. Demokrate dugo optužuju Ramu za zloupotrebu vlasti. Rama vodi socijaliste od 2005. godine i trenutno je u trećem premijerskom mandatu.

U Albaniji bi naredne godine trebalo da budu održani parlamentarni izbori.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније