Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

29. 09. 2024. 17:18 >> 17:19
Čitaj mi:

Nadžib Mikati

Privremeni premijer Libana: Nemamo druge opcije sem diplomatskih

Privremeni premijer Libana Nadžib Mikati izjavio je danas da njegova zemlja nema druge opcije sem diplomatskih u odgovoru na pitanje o naporima da se okonča borba između Izraela i libanskog Hezbolaha.

On je rekao da bi pojačana borba mogla primorati do milion ljudi, šestinu libanske populacije, da pobjegnu iz pojedinih djelova Libana, te da je to potencijalno najveće raseljavanje u istoriji te zemlje.

"To je najveće raseljavanje koje može da se dogodi u Libanu", rekao je Mikati.

Ministar informisanja Libana Zijad Makari rekao je u međuvremenu na sjednici Vlade da su diplomatski napori za prekid vatre s Izraelom još uvijek u toku, prenijeli su izraelski mediji.

"Sigurno je da libanska Vlada želi prekid vatre i svi znaju da je Netanjahu (premijer Izraela Benjamin) otišao u Njujork na osnovu premise o prekidu vatre, ali je donijeta odluka da se ubije Nasralah", rekao je Makari, aludirajući na ubistvo vođe ekstremsitičkog Hezbolaha u izraelskom vazdušnom udaru u petak.

Makari je rekao da traju diplomatska nastojanja da se postigne prekid vatre, ali da to nije lako.

Predsjednik SAD Džozef Bajden rekao je u subotu da je vrijeme za prekid vatre nakon izvještaja da su Amerikanci bili gnijevni zbog vazdušnog udara na Nasralaha, jer su s Izraelom vodili razgovore o potencijalnom prekidu vatre protekle nedelje i osjećali da su prevarani, prenijeli su izraelski mediji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније