Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

13. 09. 2024. 18:50 >> 18:51
Čitaj mi:

kurti

"Srbija u saradnji sa Rusijom priprema nove prijetnje Kosovu"

Kosovski premijer Aljbin Kurti tvrdi na društvenim mrežama da Srbija, u saradnji sa Rusijom, "priprema nove prijetnje i ultimatume prema Kosovu".

"I pored dokaza o genocidu na Kosovu“, to ne sprečava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ponovo prijeti“, napisao je Kurti na Fejsbuku. 

Kako je poručio, "Srbija spava na masovnim grobnicama od genocida na Kosovu“ i da je „Srbija ponavljajući prijetnje i ultimatume, izabrala suprotnu stranu izvinjenjima“.

Sve to, prema njegovim riječima, Srbija radi „u bliskoj saradnji i koordinaciji s Rusijom“.

„Stravične zločine koje je Srbija počinila na Kosovu prije 25 godina Rusija danas ponavlja u Ukrajini i ima cilj da se vrati u region Balkana“, smatra premijer Kosova.

Kurti je ocijenio kako je navodno „pristup vlasti u Srbiji Kosovu veoma depresivan“ i da su „normalizovani nekažnjivost i propagandne kampanje“.

„Sada imaju za cilj da normalizuju paravojne i terorističke napade, prijetnje i ultimatume koji se pravdaju lažnim vijestima i kampanjama dezinformacija, pred očima demokratskog svijeta“, napisao je Kurti.

Ali, kako on piše i tvrdi, „Kosovo je danas jače nego ikada ranije“ i „ne plaši se prijetnji“.

„Štitimo sve naše građane i njihove slobode i prava, teritorijalni integritet i državni suverenitet naše zemlje, demokratski i društvrno-ekonomski napredak našeg naroda i institucija“, kazao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније