Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ RTS ]

10. 09. 2024. 19:02 >> 19:02
3

kosovo

Četiri srpska mladića uhapšena u Kosovskoj Mitrovici

Četiri srpska mladića uhapšena su u Kosovskoj Mitrovici u sjevernom dijelu grada oko ponoći. Na snimku koji je objavio predsjednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević, vidi se privođenje uz primjenu sile tokom hapšenja. Mladićima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti izvedeni pred tužioca. Roditelji uhapšenih mladića od sinoć pokušavaju saznati u kakvom su zdravstvenom stanju, a neki su cijelu noć proveli u policijskoj stanici.

"Vjerovatno su provocirali našu djecu, da bi potom, kako smo utvrdili na osnovu snimaka, vidjeli da ih je dvadesetak službenih lica mučki maltretiralo. Naša djeca su bila na podu, na ulici, maltretirali su ih i bukvalno gazili po njima. Vapaje mog sina i druge djece ućutkivali su koljenima", izjavio je Ljubomir Milić, otac jednog od uhapšenih mladića.

Majka jednog od mladića, Sonja Radenković, rekla je da je uspjela vidjeti sina jutros i da je bio u veoma lošem stanju.

"Odveli su ga u južnu Mitrovicu. Jedan od njih mi je rekao da je on kriminalac. Kolega mi je, kada sam jutros u sedam sati došla, rekao da su pretrpjeli veliki stres i da su izbezumljeni", ispričala je Radenkovićeva.

Šef operative policije za region Sjever, Petrit Fejza, izjavio je da se mladićima na teret stavlja napad na ovlašćeno službeno lice. Fejza tvrdi da su mladići, od kojih su trojica bila pod dejstvom alkohola, vrijeđali i napali dva policajca na šetalištu Sjeverne Mitrovice, pri čemu je jedan policajac povrijeđen.

Uhapšeni Srbi biće zadržani 48 sati u pritvoru i predati tužiocu na dalji postupak, rekao je Fejza.

Premijer Miloš Vučević izjavio je da su mladići izvučeni iz jednog objekta, pa pretučeni. "Prema informacijama koje imam, trojica Srba, mladića srpske nacionalnosti, pretučena su, a četvrti, koji je snimao napad, takođe je uhapšen", rekao je Vučević.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da brutalno privođenje i prebijanje srpskih mladića odražava antisrpsku politiku Aljbina Kurtija. Takođe su naveli da roditeljima nije omogućeno da vide svoju djecu, niti srpskom medicinskom timu da ih obiđe i pregleda.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније