Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ N1 ]

05. 09. 2024. 17:20 >> 17:21

Suđenje Belivuku za pranje novca

Roditelji optuženog Miljkovića odbili da svjedoče

Ispitivanjem svjedoka nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću, Filipu Ivanovskom, kao i njihovim suprugama za pranje novca.

Za današnje ročište bilo je zakazano ispitivanje roditelja optuženog Marka Miljkovića, kao i Jovana Stamenkovića, od kog je Miljkovićev djed kupio stan, kao i još dvojica svjedoka kojima policija u nekoliko navrata nije uspjela da uruči poziv, te je predsjednica vijeća naložila raspisivanje potrage za njima kako bi se pojavili pred sudom na sljedećem ročištu.

S obzirom na to da roditelji Marka Miljkovića imaju status privilegovanih svjedoka, jer im je optuženi sin, oni su iskoristili svoje zakonsko pravo da odbiju da svjedoče pred sudom, što je bio slučaj i kada su tokom istrage pozvani da daju iskaz u tužilaštvu.

Svjedok Jovan Stamenković ispričao je da se godinama bavi izgradnjom stanova, da je izgradio zgradu od 45 stanova u Krnjači, a da su Miljkovići bile komšije. Naveo je svjedok i da je od svog brata koji tamo živi čuo da jedan momak želi u njegovoj zgradi da kupi stan i kazao mu da može da mu se javi.

Ispričao je Stamenković da ga je pozvao Marko Miljković i rekao da njegov djed želi da kupi stan kako bi bio bliži ocu i da je to bio jedini kontakt sa njim. Nakon toga sreo se sa djedom i ocem Miljkovića, zajedno su otišli u sud da ovjere ugovor, isplaćen mu je novac, a on je predao ključeve od stana.

„Djeda mi je donio novac u kešu u koverti, prebrojao sam i dao ključeve od stana. Klasična primopredaja“, naveo je svjedok Stamenković.

Inače, u ovom procesu optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal okrivljene tereti da su od novca za koji se sumnja da je stečen kriminalom kupovali stanove i zemljište i na taj način „prali novac“.

Naredno ročište zakazano je za 18. oktobar za kada je zakazano ispitivanje novih svjedoka, ali i dvojice koji se danas nisu pojavili pred sudom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније