Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

02. 09. 2024. 13:09 >> 13:07
6
Čitaj mi:

DODIK

"Ostanimo okupljeni oko RS, Srbije, SPC-a i Vučićeve politike"

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je danas u Stanarima kod Doboja srpski narod da ostane okupljen oko RS, Srbije, Srpske pravoslavne crkve (SPC) i politike predsjednika Srbije Aleksandra Vućiča, navodeći da je to jedini ispravan način za kretanje Srba u budućnosti.

U svom obraćanju povodom otvaranja novoizgrađenog Doma zdravlja u Stanarima, Dodik je rekao da je današnji dan istorijski dan za tu opštinu, jer je u njega došao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodao je da se Vučić zbog politike koju vodi može nazvati "Aleksandrom ujedinjiteljem".

"Vučić je na svoj specifičan način objedinio srpski narod, gdje god da se on nalazi i dao nesumnjivu podršku i nama u RS", rekao je Dodik.

Zahvalio je Srbiji što je podržala izgradnju Doma zdravlja u ovom mjestu i u cjelosti ga finansirala, dodavši da je Srbija u razne objekte u RS do sada uložila više od 100 miliona eura.

"RS ne stoji, zato što je tu Srbija, koja je motor ukupnog srpskog razvoja. Treba se okupiti oko ideje Srbije koju je iznio Aleksandar Vučić, dao joj snagu, obnovio, vratio samopouzdanje i rekao da je Srbija zemlja srpskog naroda i ostalih naroda koji žive, kao i da je RS važna za Srbiju, kao i ona sama", naglasio je Dodik.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući Vučiću promijenjen je odnos prema RS u svim strateškim dokumentima Vlade Srbija, dodavši da je Srbija preuzela obavezu da brani srpski narod, što, kako je kazao, potvrđuje i Vučićeva rečenica da se nikada više neće desiti "oluja" srpskom narodu.

"To nam daje snagu. Za nas je važno da srpski mislimo i da se srpski branimo, da poručimo mi smo narod slobode i mira, želimo da živimo sa ostalim narodima, ali želimo međusobno uvažavanje u skladu sa Dejtonskim sporazumom", naveo je Dodik.

Istakao je da RS neće prihvatiti koncepciju koja narušava njenu slobodu, ocijenivši da za Srbe nema slobode, ako nema RS.

Navodeći da se zvaničnici RS optužuju za urušavanje Dejtonskog sporazuma, Dodik je istakao da RS samo želi poštovanje ovog mirovnog sporazuma, a ne djelovanje po pravilima koja joj nameću stranci, kojih nema u Dejtonskom sporazumu

"Jedini problem RS je taj što je ona pokazala da živi, da se razvija, da postoji, jer ona nija bila predviđena da postoji. RS je bila samo ponuda da je prihvatimo, a dan poslije potpisivanja Dejtonskog sporazuma počeli su da ga ruše i onda kažu da smo mi krivi", zaključio je Dodik.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније