Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Tanjug [ M.V. ]

12. 08. 2024. 12:33 >> 12:33
3

ANDERHUBER

"Litijum je strateški najvažniji materijal u energetskoj tranziciji"

Direktor za energiju i klimu u Evropskom udruženju za rudarske industrije, metale i minerale "Euromines" Florijan Anderhuber kaže je da je litijum strateški najvažniji materijal u energetskoj tranziciji i napominje da projekat "Jadar" u Srbiji može drastično da smanji zavisnost Evrope od litijuma. 

Kako je rekao, istovremeno stvara lokalnu dodatnu vrijednost "i sve to primjenom najboljih dostupnih tehnologija za rudarenje i preradu".

"Litijum je vjerovatno strateški najvažniji materijal od svih u energetskoj tranziciji. Iako postoje rezerve na evropskom kontinentu, još nije otvoren nijedan rudnik, niti rafinerija. Evropska zavisnost od ovog - ali i drugih - ključnih sastojaka zahtijeva od nas da radimo više sami – i to na pravi način od početka", rekao je Anderhuber za Demostat.

On je dodao da su za to potrebna dva elementa: razumijevanje onoga što imamo u zemlji i partnerstvo sa prijateljima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније