Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ RTS/N1 ]

18. 07. 2024. 13:13 >> 13:14
Čitaj mi:

napad na policiju

Dačić: Sumnja se da je riječ o terorističkom aktu koji dolazi sa Kosova

Postoje osnovane sumnje da je riječ o terorističkom aktu, kaže ministar policije Srbije Ivica Dačić povodom ubistva i teškog ranjavanja dvojice policajaca kod Loznice. Navodi da postoji osnovana sumnja da napad dolazi sa Kosova, od strane albanskih struktura. Ovo ne može biti slučajno, kaže Dačić.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže za RTS povodom ubistva i teškog ranjavanja dvojice policajaca u Loznici u noći između srijede i četvrtka da je nesumnjivo da postoje osnovane sumnje da je riječ o terorističkom napadu i akt koji dolazi sa Kosova, od strane albanskih struktura.

„Ovo ne može biti slučajno i time će se baviti tužilaštvo za organizovani kriminal, jer su policajci napadnuti na dužnosti“, kaže Dačić.

Tokom rutinske kontrole vozila jedna osoba je prilikom izlaska pucala iz pištolja, pogodivši policijskog službenika Nikolu Krsmanovića (1990) u glavu, a policijskog službenika Vjekoslava Ilića (1974) u grudi i rame, nakon čega je pobjegao.

„Policajcima je bilo sumnjivo šta će vozilo sa tutinskim registarskim oznakama u blizini granice sa Bosnom i Hercegovinom, kod kontrolnog punkta u Lipničkog Šora. Krenuli su za njim i zaustavili automobil“, kaže Dačić.

Ministar policije kaže da, kada je počelo sa utvrđivanjem identiteta osoba u vozilu, da je suvozač pucao na policajce, dok je jedan policajac uzvratio.

„Teren je bio takav da je lice koje je pucalo kroz kukuruze pobjeglo. To lice ne zna naš jezik i nema dokumenta kod sebe, a u potrazi za njim učestvuje više od 150 pripadnika policije. Pretpostavljamo da i dalje ima pištolj“, kaže Dačić.

Na licu mjesta policija je pronašla pasoš osumnjičenog, izdat od strane privremenih institucija Kosova na ime Hajrizi Artan (1991), koji je imao i njemačku ličnu kartu. Objavljena je i njegova fotografija.

Prethodno je potvrđeno Artan brat Fatona Hajrizija iz Srbice, zatvorenika koji je 6. jula pobjegao iz zatvora u Smrekovnici kod Vučitrna.

„Utvrđujemo da li je to osoba čija smo dokumenta pronašli ili je u pitanju njegov brat. Moguće je da je riječ i o lažnom identitetu. Kontaktirana je i policija Njemačke. Njegov brat je u julu pobjegao iz zatvora. Ubio je ruskog vojnika. Mislim da to ne može da bude slučajno, da je djelo organizovano“, kaže Dačić.

Jake policijske snage intenzivno tragaju za napadačem. Policija je uhapsila vozača automobila iz kojeg je pucano.

„Prilikom utvrđivanja identiteta ustanovili smo da je automobil vozio Mithat Hadžić iz Tutina, koji se bavio prevozom ljudi. Lice koje je pucalo je preuzeo u Preševu. Nema infromacija o ulasku tog lica u Srbiju, bilo sa graničnih prelaza ili preko administrativne linije“, kaže ministar policije.

Najavio je i da će svi koji su pomagali napadaču na bilo koji način biti uhapšeni, kao i da je MUP kontaktirao Republiku Srpsku u slučaju da je napadač prešao Drinu i pobjegao u BiH.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније