Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B.

12. 07. 2024. 22:36 >> 22:36
Čitaj mi:

SNAŽNO NEVRIJEME

U Sloveniji pljuskovi, jak vetar i grad veličine oraha

Pojedine djelove zemlje u popodnevnim časovima zahvatilo je jako nevrijeme koje su pratili pljuskovi, udari vjetra, a ponegdje je pao grad veličine oraha.

Kako prenosi N1 Slovenija, izdato je narandžasto upozorenje za sjeveroistočnu i centralnu Sloveniju zbog nevremena.

U popodnevnim časovima dva olujna sistema prošla su preko Slovenije. Prvi se formirao preko furlansko-julijanskog pejzaža i prešao preko zapadne Slovenije. Nad centralnom Slovenijom kasnije se formirala nova olujna linija koja je prešla Sloveniju u pravcu istoka. Nevreme je bilo praćeno jakim pljuskovima i udarima vetra.

Za sada nema izvještaja o većoj materijalnoj šteti, ali ljudi iz različitih djelova zemlje prijavljuju grad – na području Trbovelja i Hrastnika veličine oraha.

Usljed lokalnih pljuskova može doći do stagnacije padavina i rukavaca u manjim predjelima, kao i do povećanja bujičnih vodotokova. U narednim satima ova pojava najvjerovatnije će se javiti u zapadnoj i sjevernoj Sloveniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније