Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ RTS ]

23. 06. 2024. 22:13 >> 22:13

ZAPAD ZEMLJE

Nevrijeme u Srbiji: Grad oštetio automobile, odroni na putevima

Kratkotrajno nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra, pljuskovima i gradom pogodilo je oko 15 časova opštine Tutin i Sjenicu. Nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je i opštine Prijepolje i Priboj. Jaka kiša praćena olujnim vjetrom zahvatila večeras dio mačvanskog okruga.

Grad krupniji od oraha padao je u Tutinu desetak minuta, ali nije pričinio veću materijalnu štetu.

U Sjenici je par minuta padao grad veličine jajeta.

Prema izjavama mještana, oštećena su stakla na nekoliko automobila.

Još nema informacija nadležnih o drugim oštećenjima koje je grad prouzrokovao.

Nevrijeme praćeno jakom kišom i gradom zahvatilo je i opštine Prijepolje i Priboj, i nanijelo štetu na poljoprivrednim kulturama i na pojedinim objektima i automobilima.

Mještani Prijepolja navode da na području te opštine jaka kiša, koja je počela oko 17 časova, gotovo bez prestanka pada već dva sata.

"Povremeno nailazi i sitniji grad koji nanosi štetu, prvenstveno malini koja je stigla za berbu. Na sreću u Prijepolju nema štete na automobilima, ali u Priboju ima i oštećenih šoferšajbni, ali i krovova kuća”, rekao je mještanin Prijepolja.

Obilna kiša koja je pala u kratkom vremenskom periodu dovela je i do pokretanja odrona duž magistrale od Bistrice prema Prijepolju, ali i prema Priboju na drugoj strani.

Jaka kiša praćena olujnom vetrom zahvatila je večeras i dio mačvanskog okruga, javlja RTS.

U selu Duvanište padao je grad sa kišom desetak minuta, ali je vjetar nanio veći problem od grada, ima oštećenih crepova na krovovima i na stubovima od ulične rasvjete.

U centru za vanredne situacije kažu da za sada nije bilo poziva građana za intervencije vatrogasaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније