Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

11. 06. 2024. 15:25 >> 15:35
7
Čitaj mi:

PREMIJER KOSOVA

"Nemamo problem sa Srbima, već sa Vladom Srbije"

Premijer Kosova Aljbin Kurti izjavio je da Kosovo nema problem sa lokalnim Srbima u sjevernim opštinama, već sa Beogradom "koji se nije ogradio ni od ondašnjeg Miloševića, ni od današnjeg Putina".

"Kosovo nema problema sa Srbima u Srbiji, već sa Vladom Srbije. Nije problem u narodu sjevernog susjeda, već u Vladi Srbije. Nikako sa kosovskim Srbima koji se integrišu“, dodao je on.

Ocijenio je da Kosovo prednjači „među zemljama Zapadnog Balkana“ po ekonomskom razvoju i vladavini prava, ističući da je posljednjih godina ojačalo u mnogim oblastima.

„Kosovo prednjači u ekonomskom rastu i vladavini prava na Zapadnom Balkanu. Očekuje se da će doći do povećanja investicije. Kosovo ima mnogo da ponudi Evropskoj uniji u smislu bezbjednosti i partnerstva, jačanjem demokratije, ekonomskog razvoja i može da stvori region koji je razvijen i cvjeta“, naveo je Kurti.

On je dodao da je glavni izazov za zemlje Zapadnog Balkana da prevaziđu istorijske predrasude, ali, kako je rekao, „te zemlje su dokazale da mogu da ostvare pomirenje i dijalog“.

„Zajednice na Kosovu se okupljaju da grade dobru budućnost i ovaj duh saradnje će nastaviti da cveta. Kosovo je pozicionirano za razvoj u budućnosti“, zaključio je Kurti. 

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније