Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ Politika.rs ]

30. 05. 2024. 17:47 >> 18:03
6
Čitaj mi:

PREDSJEDNIK RS

Dodik: BiH postala vježbalište za Amerikance, odnosi nikad gori

Odnosi u Bosni i Hercegovini nikada nisu bili gori, ocijenio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da Srpska nije bez potencijala da se brani.

"Po svemu bi bilo normalno da ta zemlja ne postoji, to je karikatura", naveo je Dodik iistakao da je BiH pregovarački status za EU dodijeljen "jer su ga dali Ukrajini pa nisu mogli da objašnjavaju što nisu i BiH".

Dodik je kazao da Zapad Republiku Srpsku predstavlja kao remetilački faktor, a BiH ne može da živi bez međunarodnog intervencionizma, dok Federacija ne može da živi bez međunarodnog pritiska zbog netrpeljivosti Hrvata i Bošnjaka, prenosi Tanjug. 

O budućnosti se, ističe, ne može pričati, a da se ne pomenu "globalni nemiri".

"Mora se održati mir po svaku cijenu. Srbija i Republika Srpska samo u miru mogu da razmišljaju gdje će. Svijet je sada multipolarni. Politika koju smo izabrali je da pokušamo da radimo i sa jednima i sa drugima, a Zapad kaže da ako nismo s njima, da smo protiv njih. Hoće da uvedemo sankcije Rusiji i da dođe do istorijskog razilaženja sa Rusijom", naveo je Dodik.

Prema riječima Dodika, BiH je "vježbalište" za Amerikance, te da su SAD potpuno podijelile društvo.

"Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je riječ o pitanju kojim treba da se bavi Savjet bezbjednosti, a ne Generalna skupština", naveo je Dodik.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Dodik je ponovio da ona neće donijeti ništa, već će samo promijeniti odnose Republike Srpske prema BiH.

"Mi ćemo biti u organima BiH ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније