Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

24. 05. 2024. 20:54 >> 20:55

Gordana Siljanovska Davkova

Predsjednica S. Makedonije od italijanskog kolege tražila garancije za evrointegracije

Predsjednica Sjeverne Makedonije Gordana Siljanovska Davkova izjavila je u Rimu da je od italijanskog kolege Serđa Matarele zatražila garancije za evropsku budućnost njene zemlje.

„Zatražila sam od italijanskog predsjednika i Italije da ubuduće pomognu u obezbjeđivanju garancija za našu evropsku političku budućnost, na šta je on odgovorio da je spreman da stane iza nas i traži rješenja sa našim susjedima“, rekla je Siljanovska Davkova posle sastanka sa Matarelom.

Kako je javio izvještač državne agencije MIA iz Rima, predsjednica Sjeverne Makedonije je sastanak sa italijanskim kolegom ocijenila kao plodonosan i konstruktivan.

Prema riječima Siljanovske Davkove, Matarela je rekao da će Italija nastaviti da podržava region i Sjevernu Makedoniju, ne samo u evropskim integracijama, već i u privredi, obrazovanju, kulturi, odbrani, čak i članstvu u međunarodnim organizacijama.

Susretom sa Matarelom završava zvanični dio posjete predsjednice Sjeverne Makedonije Italiji i Vatikanu u okviru proslave 24. maja – „Dana sveslovenskih prosvetitelja Ćirila i Metodija“.

Tokom prve posjete inostranstvu Siljanovska Davkova je juče imala audijenciju kod poglavara Rimokaroličke crkve pape Franja, a danas je prisustvovala molebanu kod groba svetog Ćirila u bazilici svetog Klimenta, a potom položila vijenac ispred spomen-ploče na makedonskom jeziku u bazilici „Santa Marija Mađore“.

U okviru manifestacije „Makedonija u čast svetog Ćirila“ Siljanovska Davkova će u Rimu, prema najavi, prisustvovati i koncertu Nacionalne ustanove Kamerni orkestar iz Bitolja, manifestaciji koju organizuje ministarstvo kulture Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније