Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

14. 05. 2024. 12:47 >> 12:46
Čitaj mi:

SABOR SPC

Porfirije: Vrata Pećke patrijaršije biće otvorena prije ili kasnije

Sabor Srpske pravoslavne crkve (SPC) počeo je danas liturgijom u hramu Svetog Save na Vračaru umjesto u Pećkoj patrijaršiji kako je planirano, uz poruku da će vrata tog manastira na Kosovu, kad - tad biti otvorena za njega i vrh crkve, kao i sve ljude dobre volje.

"Trebalo je da danas litirgiju služimo u svetoj Pećkoj patrijaršiji, ali su aktuelne vlasti u Prištini zabranile da uđemo u nju i zatvorile vrata za nas", rekao je poglavar SPC patrijarh Porfirije, nekon liturgije koje je služio sa episkopima i mitropolitima iz Srbije i dijaspore.

On je naglasio da "sve biva po promislu Božijem i da je u Gospodu svaka pobjeda".

"Zato smo sigurni da će se, po promislu Božijem, vrata Pećke patrijaršije otvoriti prije ili kasnije ne samo za nas već za sve ljude dobre volje", poručio je patrijarh Porfirije.

On je naveo da su se arhijereji sabralli da u ljubavi, jedinstvu i međusobnom razumijevanju čine sve na "spasenje naroda Božijeg".

"Vaše su molitve dobrošle i neophodne da i ovaj Sabor, kao i svaki do sad, prođe u miru i ljubavi", poručio je patrijarh Porfirije okupljenima na svečanom otvaranju Sabora, poslije čega će uslijediti radni dio zasijedanja u kripti Hrama Svetog Save.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније