Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

17. 04. 2024. 16:42 >> 16:42
6
Čitaj mi:

DODIK

"Rezolucija o Srebrenici je kap koja je prelila čašu"

Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik ponovio je u Istočnom Sarajevu tvrdnju da se u Srebrenici nije desio genocid, već da se radi o, kako je naveo, manipulaciji i jedinom kohezionom faktoru koji okuplja Bošnjake u Bosni i Hercegovini (BiH).

"Nećete nas zvati genocidašima i uvijek ću odgovoriti na te optužbe", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodao je da Srbi ne mogu živjeti zajedno sa onima koji ih nazivaju genocidnom narodom.

"RS je uvijek spremna za razgovor. Rezolucija o Srebrenici koju su pokrenuli je bila posljednja kap koja je prelila čašu i dovela do toga da mi nemamo načina narodu u RS da objasnimo zašto smo i dalje u zajednici sa Bošnjacima", naveo je Dodik.

Dodao je da je u Istočno Sarajevo na sastanak pozvao partnere iz vlasti na nivou BiH, HDZ BiH i probosansku koaliciju "Trojka", kako bi još jednom pokušali da postignu dogovor o rješavanju političke krize u BiH.

Prema njegovim riječima, srpska strana će ponuditi da se u parlamentu BiH ponište sve odluke visokog predstavnika Kristijana Šmita, a da se potom krene sa usvajanjem zakona, od Izbornog zakona BiH, preko ostalih zakona potrebnih za evropski put zemlje.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније