Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Beta ]

03. 04. 2024. 14:07 >> 14:07
Čitaj mi:

SJEVERNA MAKEDONIJA

Najstariji kandidat za predsjednika ima 70 godina, a najmlađi 44

Predsjednik Sjeverne Makedonije i kandidat vladajuće SDSM na predstojećim predsjedničkim izborima Stevo Pendarovski danas je napunio 61 godinu.

Najstarija od sedam kandidata na predstojećim izborima za predsjednika Sjeverne Makedonije, je kandidatkinja opozicione VMRO DPMNE Gordana Siljanovska Davkova, koja će 11. maja napuniti 71 godinu.

Najmlađi kandidat sa 44 godine je ministar spoljnih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani koji je i potpredsjednik najveće albanske partije Demoratske unije za integraciju (DUI), koja je na vlasti više od 20 godina u koalicijama sa SDSM ili VMRO DPMNE.

Univerzitetska profesorka čiju kadidaturu je podržala partija "Ljevica", Biljana Vankovska ima 64 godine, a godinu manje, odnosno 63, ima kadidat partije "Grom" i gradonačelnik skopske opštine Karpoš Stevčo Jakimovski.

Kanidat partije "Znam", gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski ima 48 godina, dok će kadidat albanske opzicione koalicije "Vrijedi" i gradonačelmik Gositvara Arben Taravari 9. aprila napuniti 51 godinu.

Prvi krug predsjedničkih izbora u Sjevernoj Makedoniji biće održan u sredu 24. aprila, a drugi u srijedu 8. maja, zajedno sa parlamentarnim izborima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније