Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

P.R. [ Anadolija ]

27. 03. 2024. 11:55 >> 11:55
Čitaj mi:

DODATNE RESTRIKCIJE

Slovenija: Ograničenja upotrebe duvanskih proizvoda

Zastupničke grupe u Državnom zboru (parlament) Slovenije najavile su jednoglasnu podrška prijedlogu ograničenja upotrebe duvanskih proizvoda.

Naime, u nastavku redovne sjednice zastupnici su po drugi put, među ostalim, razmatrali prijedlog amandmana o ograničavanju upotrebe duvanskih i srodnih proizvoda, a svi klubovi zastupnika najavili su da će ga podržati na glasanju u četvrtak.

Vladinim prijedlogom amandmana o ograničenju upotrebe duvanskih i srodnih proizvoda zabranjuju se sve arome u grijanim duvanskim proizvodima i elektronskim cigaretama, osim duvana. Takođe, reguliše se korišćenje nikotinskih vrećica i ukidaju pušačke prostorije.

Državna sekretarka Eva Vodnik iz Ministarstva zdravstva rekla je u dopunskom obrazloženju prijedloga izmjena zakona na sjednici parlamenta da se tim prijedlogom u nacionalno zakonodavstvo prenosi evropska direktiva koja se odnosi na grijane duvanske proizvode.

Takođe, uvode i druge promjene na nacionalnom nivou koje se odnose na brzo rastuće i promjenjivo tržište elektronskih cigareta i drugih nikotinskih proizvoda.

"Predloženim mjerama zaštitićemo sve, a posebno djecu i mlade od naizgled atraktivnih, ali za zdravlje štetnih proizvoda", istaknula je Vodnik.

Kazala je kako većina tinejdžera počinje koristiti e-cigarete upravo zbog atraktivnih aroma.

Prema njenim riječima, sve više istraživanja pokazuje da korištenje elektronskih cigareta kod tinejdžera, koji inače ne puše, povećava rizik da počnu da puše i obične cigarete.

Upotreba elektronskih cigareta povezana je s povećanim rizikom od kardiovaskularnih bolesti, bolesti disajnog sistema i raka, rekla je Vodnik.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније