Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

02. 03. 2024. 22:30 >> 22:30

ISTIČE MANDAT MAKIJA SALA

U Senegalu demonstranti traže predsjedničke izbore prije 2. aprila

Nekoliko stotina demonstranata zatražilo je danas u Dakaru, na skupu održanom na poziv opozicije i organizacija civilnog društva, održavanje predsjedničkih izbora prije 2. aprila, datuma kada ističe mandat predsjednika Makija Sala.

Senegal je upao u ozbiljnu političku krizu od kada je Sal, početkom februara, odložio predsjedničke izbore koji su prvobitno bili zakazani za 25. februar.

To odlaganje, koje je opozicija proglasila "ustavnim državnim udarom", izazvalo je proteste u kojima su poginule četiri osobe.

Ustavni savjet je potom poništio odluku Sala i sada Senegal čeka novi datum za predsjedničke izbore.

Mnogi demonstranti su danas nosili zastave Senegala i portrete zatočenog opozicionog lidera Usmana Sonka. On je od jula u zatvoru zbog "pozivanja na ustanak" i onemogućeno mu je da bude kandidat na predsjedničkim izborima.

"Želimo izbore prije 2. aprila sa 19 kandidata koje je izabrao Ustavni savjet i da senegalska demokratija nastavi da sija", rekao je neimenovani demonstrant.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније