Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug ]

03. 12. 2023. 17:43 >> 17:25

RIMOKATOLIČKI POGLAVAR

Papa: Ima i drugih rješenja osim oružja

Poglavar katoličke crkve, papa Franjo, istakao da je bolno vidjeti da je primirje između Izraela i Hamasa prekinuto i izrazio nadu da će se novi prekid vatre što prije postići.

„Bolno je to što je primirje prekinuto. To znači smrt, uništenje i bijedu“, rekao je papa u svom obraćanju vjernicima tokom nedjeljne molitve.

Poglavar katoličke crkve podsjetio je da su mnogi taoci oslobođeni, ali i da se mnogi još uvijek nalaze u Gazi, prenosi Rojters.

„Nadam se da će uključene strane moći da postignu novi sporazum o prekidu vatre što prije, i pronaći druga rješenja osim oružja“, rekao je papa vjernicima, putem ekrana postavljenim na trgu Svetog Petra u Vatikanu.

Zbog infekcije pluća, Papa Franjo je morao da ograniči svoje dužnosti, i otkaže put u Dubai na klimatski samit UN COP28.

Izrael je, podsjetimo, danas pojačao bombardovanje, nakon što je u petak prekinuto sedmodnevno primirje između izraelskih snaga i Hamasa tokom kog je sprovedena razmjena izraelskih talaca i palestinskih zatvorenika.

Prema podacima palestinskih zvaničnika, od početka sukoba, ubijeno je više od 15.400 Palestinaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније