Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

21. 11. 2023. 14:55 >> 17:02

SKUPŠTINA

Kosovska opozicija opet odbila da glasa

Opozicione stranke Demokratska partija Kosova (DPK), Demokratski savez Kosova (DSK) i Alijansa za budućnost Kosova (ABK) ni danas nijesu u Skupštini Kosova glasale za usvajanje međunarodnih sporazuma za šta je neophodna dvotrećinska većina svih poslanika.

Iako su izjavili da se zapravo ne protive usvajanju tih sporazuma, predstavnici opozicionih partija su saopštili da ih je pristup vladajuće koalicije prema njihovim zahtjevima "natjerao" da ne glasaju za usvajanje ovih sporazuma.

Šef poslaničke grupe DPK Abeljard Tahiri rekao je da su nezadovoljni odnosom parlamentarne većine protiv opozicije.

"Takvo ponašanje većine koja ni na trenutak ne uzima u obzir naše zahtjeve, ubijedio nas je da nam ne preostaje ništa drugo nego da ne glasamo za te sporazume", kazao je Tahiri.

Istog mišljenja je i šef poslaničke grupe DSK Srben Gaši koji je rekao da DSK neće glasati za međunarodne sporazume jer vladajuća većina ne pokazuje volju za saradnju i sporazumijevanje sa opozicijom.

ABK se takođe složila da se ne glasa za usvajanje međunarodnih sporazuma.

Na kritike opozicije odgovorila je šefica poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoza Kusari-Ljilja koja je rekla da su kao poslanička grupa spremni da podrže sve racionalne zahtjeve opozicije koji se odnose na unapređenje demokratije i rad Skupštine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније