Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М.Љ. [ Beta ]

16. 11. 2023. 07:25 >> 08:58

PRIŠTINA

Sastanak Kurtija sa predstavnicima Kosovske policije bez dogovora

Sastanak premijera Kosova Aljbina Kurtija sa predstavnicima Specijalne interventne jedinice kosovske policije (FIT) okončan je bez dogovora.

Do sastanka je došlo nakon protesta pripadnika te jedinice prije dvije nedjelje i najave da će se protest nastaviti ako se ne ispune njihovi zahtjevi.

Na sastanku na kojem su bili i ministar unutrašnjih poslova Kosova, Dželjalj Svečlja i zamjenik generalnog direktora Policije Kosova Fehmi Hoti, pripadnici FIT jedinice su iznijeli zahtjeve kojima su zatražili kategorizaciju kao posebne jedinice i uvrštavanje u spisak stručnjaka, nadoknadu za opasnost od 50 odsto osnovne plate i naknade za posebne uslove rada.

Kako je saopšteno iz vlade Kosova, Kurti je obavijestio pripadnike policije da je izvršena posebna kategorizacija i procjena dodatne opasnosti za njih.

"Ovaj proces je obavljen pažljivo i zasnivao se na svim relevantnim faktorima koji se odnose na njihov rad i odgovornosti, uzimajući u obzir i trenutna ograničenja", navodi se u saopštenju.

Tokom razgovora, premijer je istakao posvećenost vlade poboljšanju uslova rada i opreme za kosovsku policiju.

Kako je navedeno, vlada Kosova namjerava da olakša obavljanje dužnosti i odgovornosti pripadnika policije, istovremeno smanjujući stepen opasnosti u njihovom djelovanju.

U tom kontekstu, premijer Kurti je naglasio da će se napori da se poboljšaju uslovi rada kosovske policije odraziti u budžetu Ministarstva unutrašnjih poslova za 2024. godinu, navodi se u saopštenju.

"Nacrt budžeta predviđa povećanje kapitalnih investicija u kosovsku policiju, što dokazuje kontinuiranu posvećenost vlade bezbjednosti i efikasnosti sprovođenja zakona", dodaje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније