Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

27. 10. 2023. 17:44 >> 17:44

NAKON SAMITA EU

Šolc: Pregovori Srbije i Kosova nijesu propali

Njemački kancelar Olaf Šolc izjavio je po završetku Samita Evropske unije (EU) da je njegov utisak da pregovori sa Kosovom i Srbijom u Briselu nijesu propali, jer su obje strane iskazale spremnost za sprovođenje dogovora.

Šolc je na konferenciji za novinare naglasio da su i kosovski premijer Aljbin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekli da će dogovori biti sprovedeni, prenosi Kosovo onlajn.

„U ovoj zaista sumornoj situaciji mogli smo da postignemo napredak. Ne dijelim vašu ocjenu da su pregovori propali. Ako napravimo političku procjenu, vjerujem da možete da se složite sa mnom“, rekao je Šolc.

„Sada imamo izjavu Kurtija i Vučića da će sprovesti mjere iz dokumenata koje smo izradili – Osnovni sporazum, Ohridski sporazum i sada i koncept konkretnog nacrta za uspostavljanja ZSO. To je jasno rečeno i to je ispravan korak“, odgovorio je Šolc na konstataciju novinara da su pregovori propali.

„Ovo nije stvar u kojoj na kraju može da se govori o tome ko ima najviše poena, već se radi o stvaranju mirne budućnosti za građane na Kosovu i u Srbiji“, kazao je Šolc, dodajući da i Kosovo i Srbija žele u EU, a i Unija želi da se to ostvari.

Šolc je naglasio da je za to potrebno da Kosovo i Srbija postanu najbolji susjedi, što može uspjeti samo ako lideri to sebi postave kao prioritet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније