Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS/M.L.B. ]

03. 10. 2023. 17:15 >> 18:05
13

TOKOM SASLUŠANjA

Milan Radoičić negirao optužbe, tužilaštvo traži pritvor

Više javno tužilaštvo u Beogradu je danas predložilo određivanje pritvora za Milana Radojičića (45), osumnjičenog za više krivičnih djela u vezi sa oružanim sukobom Srba i kosovske policije u Banjskoj, na sjeveru Kosova, 24. septembra.

Milan Radoičić je saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu zbog sumnje da je sa više nepoznatih lica izvršio krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i teška djela protiv opšte sigurnosti, saopštilo je tužilaštvo.

Advokat Milana Radoičića, Goran Petronijević izjavio je danas da je Radoičić na saslušanju u tužilaštvu "apsolutno potvrdio činjenično stanje" u vezi s oružanim sukobom 24. septembra dogodio u Banjskoj, na sjeveru Kosova, ali da je "negirao da je počinio krivična djela".

Petronijević je novinarima poslije saslušanja Radoičića u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu rekao da su ga pripadnici policije u tužilaštvo sproveli poslije pretresa njegovog stana u Beogradu, da je predloženo određivanje pritvora i da se sada očekuje da Radoičića sasluša sudija za prethodni postupak.

Kako prenosi RTS, osumnjičeni Milan Radoičić je na saslušanju negirao izvršenje krivičnih djela koja mu se stavljaju na teret.

Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor zbog opasnosti od bjekstva.

Naredbom o sprovođenju istrage obuhvaćeno je više, za sada, nepoznatih lica, kojima se na teret stavlja krivično djelo teška djela protiv opšte sigurnosti.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, Radoičić se tereti da je od januara do 24. septembra ove godine iz Tuzle nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći, piše u saopštenju tužilaštva.

Kako je navedeno, oružje mu je isporučivano na teritoriji Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a potom ga je prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Kosova, gdje ih je skrivao u napuštenim objektima i šumama.

Takođe, Radoičić se tereti da je kao kolovođa grupe sa više nepoznatih lica, zajedničkim djelovanjem i opšte opasnom radnjom, 24. septembra izazvao opasnost za život ljudi u mjestu Banjska na teritoriji Kosova i Metohije.

Pretresen stan i druge prostorije Milana Radoičića

Ranije danas, policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija Milana Radoičića, a njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova.

Radoičić se prošle nedelje odazvao pozivu državnih organa Srbije i u pratnji advokata, u prostorijama MUP-a, u svojstvu građanina dao izjavu o okolnostima tragičnog događaja u mjestu Banjska.

Advokat Goran Petronijević prethodno je pročitao na konferenciji za medije pismo Radoičića u kojem je naveo da o svom dolasku na sjever Kosova 24. septembra nije obavijestio nikoga, uključujući i vlasti u Beogradu.

Пратите нас на

Коментари13

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније