Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M./N1

27. 09. 2023. 10:02 >> 10:03

KOSOVO

"Kamenovana srpska škola u Lipljanu, mještani u strahu"

Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je kasno sinoć kamenovana srpska Osnovna škola “Braća Aksić” u Lipljanu koju pohađa oko 50 đaka srpske nacionalnosti, a pojedini roditelji danas iz straha za njihovu bezbjednost nisu dozvolili djeci da danas dođu u školu.

„Talas nasilja koje sprovodi Aljbin Kurti na sjeveru Kosova i Metohije svoje tragove i odjeke ima i u srpskim sredinama južno od Ibra, gde je sinoć oko 22.30 kamenovana srpska Osnovna škola “Braća Aksić” u Lipljanu“, navodi se u saopštenju Kancelarije.

Mještani su, kako se navodi, više nego zabrinuti zbog napada na ovu školu i novih incidenata koje albanski ekstremisti mogu da sprovedu „osokoljeni agresivnom retorikom i politikom Prištine“.

Kancelarija navodi da će preko svojih predstavnika na terenu sanirati nastalu materijalnu štetu, ali je neophodno veće prisustvo međunarodnih misija u srpskim sredinama kako bi se izbjegli i preduprijedili bilo kakvi incidenti i Srbi osjetili bezbjednije.

„Nijedan incident ne smije se zanemariti niti posmatrati izolovano, jer dodatno može dovesti do eskalacije situacije na terenu, na šta smo i do sada više puta upozoravali“, dodaje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније