Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

K. J. [ N1 ]

23. 09. 2023. 21:20 >> 21:21

SRBIJA

Zbog oluje bez struje oko 11.000 potrošača u Šidu

Oko 11.000 potrošača na prostoru Šida ostalo je bez struje zbog oštećenja na dalekovodu Sremska Mitrovica - Šid, usljed jakog nevremena, saopšteno je iz Elektromreže Srbije (EMS).

EMS je saopštio da je, usljed jakog nevremena, danas u 16:31 došlo do obostranog ispada dalekovoda 110 kV br. 166/3 + DV 110 kV br. 199/1 TS Sremska Mitrovica 2 – TS Šid.

Bez napajanja električnom energijom je konzum TS Šid, oko 14 MW, odnosno prema raspoloživim informacijama oko 11.000 mjernih mjesta, dodaje se u saopštenju. Navodi se i da, nažalost, nema mogućnosti napajanja konzuma TS Šid sa niženaponske strane.

“Sve ekipe EMS AD su na terenu i radiće tokom cijele noći, ali ne postoji mogućnost brze sanacije ove havarije, jer su prema zasada raspoloživim informacijama pala tri dalekovodna stuba”, navode u saopštenju.

EMS dodaje i da je o ovome obavijestio sve nadležne organe i zamolio za pomoć u obezbjeđivanju agregata za stanovništvo.

Iz EMS-a podsjećaju da je dalekovod Šid-Nijemci od ranije neraspoloživ zbog pada više dalekovodnih stubova sa hrvatske strane, što je u ovom slučaju dodatna otežavajuća okolnost.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније