Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

11. 06. 2023. 16:45 >> 16:55

U JAGODINI ODRŽAN POMEN

Prošlo 22 godine od ubistva novinara Milana Pantića

Na Gradskom groblju u Jagodini danas je održan godišnji pomen novinaru Milanu Pantiću, koji je ubijen 11. juna 2001. godine ispred zgrade u kojoj je živio u ovom gradu.

Pomenu i polaganju vijenaca i cvijeća kraj biste Milana Pantića prisustvovali su članovi porodice i kolege novinari.

Kako je podsjetio Veran Matić, predsjednik Komisije za istraživanje ubistava novinara, ove godine obilježeno je i ubistvo novinara Slavka Ćuruvije.

"Ovaj transparent koji i danas držimo u Jagodini, a na kome piše 'Istina je naša pobjeda' je bio i na tom pomenu. Drago mi je da je danas i na ovoj komemoraciji posvećenoj Milanu Pantiću veliki broj kolega, ali to očigledno nije dovoljno. Mi tu istinu već znamo, nama je važna pravda, u ovom slučaju da počinioci i nalogodavci budu u zatvoru", rekao je Matić.

On je kazao da se očekuje da će međunarodna podrška u ovom slučaju, jer je, kako je naveo, "očigledno da nema dovoljno političke riješenosti i volje u Srbiji da se ovaj slučaj privede kraju". 

"Očekujemo osuđujuću konačnu presudu u slučaju Slavka Ćuruvije i očekujemo podizanje optužnice za slučaj ubistva našeg kolege Milana Pantića. Ostaćemo čvrsto vezani za uvjerenje da je nekažnjivost aposlutno nedopustiva jer ona samo produkuje novo nasilje", rekao je Matić.

On je dodao i da je Srbija ustala protiv nasilja, kako je istakao, u jednom velikom kapacitetu.

"Očigledno da se nasilje prelilo ne samo kada je riječ o novinarima već i drugim segmentima života. Ni škole nam nisu bezbjedno mjesto. Upravo zbog toga, pored istine i pravda je veoma važna. Moramo se za nju boriti", poručio je Matić.

Pantić je, podsjetimo, bio dugogodišnji dopisnik Večernjih novosti. Ubijen je u ulazu zgrade u kojoj je živio u Jagodini dok se vraćao iz prodavnice.

Nalogodavci i izvršioci tog zločina do danas nisu identifikovani.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније