Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

31. 05. 2023. 15:27   >>  15:38 2

MUNIRA SUBAŠIĆ

Majke Srebrenice zadovoljne presudama: Dobile smo pravdu

Predsjednica Udruženja "Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa" Munira Subašić osvrnula se na presude Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću, poručivši da je pravda konačnozadovoljena.

Tokom izjava za medije ispred suda u Hagu, Subašić je naglasila da joj je ova presuda izuzetno značajna.

"Nijedna majka ne želi da joj neko ubije dijete. Hoću da djeca imaju prijatelje i Srbe i Hrvate, ali ne smiju se negirati ratni zločini. Mi djecu rađamo iz ljubavi i tako ih moramo i odgajati. Svi imate majke i poslušajte ih. Nijedna majka ne želi da joj sin bude ubijen", rekla je Subašić.

Poručila je kako će majke okupljene oko udruženja pokrenuti pravne korake prema Srbiji i Republici Srpskoj, prenosi portal Klikc.ba. 

"Imamo sastanak sa generalnim sekretarom UN-a. Imaćemo jako važne razgovore svugdje. Tražićemo od njih da formiraju fond kojim žrtve trebaju biti zadovoljene. Šta je najvažnije? Mi smo tužile vladu Holandije pa smo uspjeli dobiti presudu. Imamo dobre advokate, i isto ćemo uraditi i prema RS-u i prema Srbiji", istakla je ona.

Takođe, Subašić je poslala poruku i ukrajinskim majkama.

"Ovo je poruka i ukrajinskim majkama da se bore i da traže pravdu. Na kraju će je i dobiti", zaključila je Subašić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније