Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 02. 2014. 13:21   >>  13:24 1

JOVANOVIĆ UBIJEĐEN

Autonomija Vojvodine osuđena na neuspjeh

Predsjednik LDP Čedomir Jovanović smatra da je ideja vojvođanske autonomije osuđena na neuspjeh, jer je svako pominjanje Vojvodine doživljeno kao napad na Srbiju.

 

Gostujući na subotičkoj Ju eko televiziji, Jovanović je rekao da se u posljednjih 25 godina promijenila etnička i socijalna struktura Vojvodine, a da agroindustrijski resursi Vojvodine više ne postoje, te da je potrebna reorganizacija cijele države.

“Ideja vojvođanske autonomije je u velikoj mjeri osuđena na neuspjeh zbog činjenice da je, sa jedne strane, svako pominjanje Vojvodine unaprijed doživljeno kao napad na Srbiju, a sa druge strane, zbog odsustva iskrene želje da se bilo šta konkretno uradi u Vojvodini od onih koji su sebe predstavljali kao političarima koji će realizovati koncept vojvođanske autonomije”, rekao je Jovanović. 

Govoreći o razlikama između LDP-a, SVM-a i LSV-a po pitanju Vojvodine, Jovanović je rekao da te dvije stranke pokuzuju nerazumijevanje i ne interesuje ih šta se dešava izvan granica vojvođanske autonomije, gdje se po njegovom mišljenju i nalazi uzrok problema – u Beogradu. 

On se dijelom složio sa stavom Saveza vojvođanskih Mađara da se u kampanji često pojave stranke koje ukazuju na problem Vojvodine, rekavši da to nije osobina LDP-a. 

Jovanović je rekao da je za njega nezamislivo razmišljati o moderno uređenoj i efikasnoj Srbiji, a zaobići pitanje “haosa na koji je osuđena Vojvodina”, istovremeno se založivši za decentralizaciju. 


Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније