Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

14. 03. 2023. 15:11 >> 15:11
17

U BEOGRADU

Eskobar sjutra sa Vučićem i Brnabić

Specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar razgovaraće sjutra u Beogradu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

Eskobar dolazi u Beograd dan poslije posjete specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka koji se sastao sa najvišim zvaničnicima i predstavnicima opozicije u sklopu priprema za sastanak lidera Srbije i Kosova u Ohridu 18. marta.

Eskobar će se sjutra u Beogradu sastati prvo sa Vučićem u 15.15, u zgradi Predsjedništva, a potom u 16.45 sa premijerkom Brnabić u zgradi Vlade.

Specijalni američki izaslanik izjavio je dan poslije posljednje runde dijaloga na visokom nivou održane 27. februara u Briselu da SAD podržavaju predlog EU oko kojeg su se saglasili lideri Srbije i Kosova kao "važan korak".

Eskobar je tada izrazio nadu da će Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti brzo postići saglasnost oko implementacije Sporazuma o putu ka normalizaciji između Kosova i Srbije.

Пратите нас на

Коментари17

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније