Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M. [ Beta ]

11. 02. 2023. 16:24   >>  16:19 2

U TELEFONSKOM RAZGOVORU

Kurti potvrdio Šoleu spremnost da se susretne sa Vučićem

Premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdio je savjetniku američkog Stejt departmenta Dereku Šoleu, u telefonskom razgovoru, spremnost za naredne političke sastanke na visokom nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine, saopšteno je danas iz Vlade Kosova.

"Premijer Kosova Aljbin Kurti obavio je juče telefonski razgovor sa višim savjetnikom američkog Stejt departmenta Derekom Šoleom. Razgovarali su o evropskom predlogu, prihvatljivom kao dobroj osnovi za dalje razgovore i solidnoj platformi za napredovanje ka punoj normalizaciji odnosa Kosova i Srbije u okviru dijaloga u Briselu", navedeno je u saopštenju.

Naglašen je značaj napretka Kosova u međunarodnim integracijama u vrijeme kada su demokratska i ekonomska dostignuća Kosova u posljednje dvije godine dokazana od mnogih prestižnih međunarodnih organizacija i instituta, dodaje se u saopštenju.

"Premijer Kurti je potvrdio spremnost za naredne političke sastanke na visokom nivou i izrazio saglasnost o potrebi intenziviranja procesa dijaloga", piše u saopštenju kosovske vlade.

Savjetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole rekao je da je u petak razgovarao sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem i da je pozdravio odluku premijera Kosova da prihvati predlog EU.

Šole je u objavi na Tviteru rekao da SAD pozdravljaju odluku Kosova da prihvati predlog EU.

"Razgovarao sam danas sa premijerom Aljbinom Kurtijem. Pozdravljamo odluku Kosova da prihvati predlog EU za normalizaciju odnosa sa Srbijom kroz dijalog koji olakšava EU", naveo je on.

Dodao je da je "sada potrebna implementacija kako bismo osigurali značajne koristi za obje zemlje".

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније