Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Б. [ RTS ]

02. 02. 2023. 14:11 >> 15:55
6

O PREGOVORIMA SA PRIŠTINOM

Incident u Skupštini Srbije, opozicija prekinula obraćanje Vučića

Žučna rasprava tokom sjednice Skupštine Srbije, na kojoj se govori o Kosovu i Metohiji, u jednom trenutku pretvorila se u incident. Došlo je do koškanja između opozicionih i poslanika vladajuće koalicije.

Do incidenta je došlo kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsjednika Aleksandra Vučića reklamirajući povredu Poslovnika.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, stranke Zavetnici, Narodne stranke i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili "Izdaja" i "Ne damo Kosovo", a zatim su krenuli ka predsjedniku.

Nakon toga su ustali poslanici SNS-a i došlo je do koškanja.

Predsjednik Vučić je opoziciji zamjerio da im je Poslovnik Skupštine važniji od Kosova.

"Vi ste Kosovo dali, mi branimo Kosovo od takvih kao što ste vi. Vi ste Kosovo dali, a mi ga vraćamo i dajemo ga našem narodu i našoj državi. Očekivali su da će neko da im se skloni. Poslovnik je važniji od Kosova, Kosovo je srce Srbije - to je razlika između nas", rekao je predsjednik.

Incident je trajao petnaestak minuta, a potom su se poslanici vratili u klupe i sjednica je nastavljena.

U toku je posebna sjednica Skupštine Srbije na čijem je dnevnom redu Izvještaj o pregovorima sa Prištinom od 1. septembra do 15. januara.

Vučić je iznio plan od deset tačaka o politici Srbije u narednom periodu. Govorio je i o tzv. francusko-njemačkoj inicijativi, a kao posebno tešku istakao tačku 4 i to drugi stav u kojem se navodi da se "Srbija neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji".

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније