Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Sportske.net ]

24. 01. 2023. 22:57 >> 22:52

SAŠA SREDANOVIĆ

Kako je jedna žena obmanula javnost

Saša Sredanović je u prethodnom periodu stekla veliku popularnost predstavljajući se kao sportska psihološkinja koja radi u Fudbalskom klubu Barselona, s prethodnim iskustvom u Atletik Bilbau, Olimpiji iz Ljubljane, Betisu. Pričala je u brojnim medijima kako se lično dobro poznaje sa Ćavijem Ernandezom, Hoakinom, da je zaslužna za to što je Injaki Vilijams sa pozicije špica prešao na krilo. Međutim, redakcija "FakeNews Tragač" koja se bavi razotkrivanjem lažnih vijesti bliže je istražila njen slučaj i zaključeno je da Saša Sredanović nije radila ni u jednom od ovih klubova budući da su im ti timovi negativno odgovorili na upit.

"U upitima koje smo poslali Olimpiji, Atletik Bilbau, Real Betisu i Barseloni referisali smo na navode Saše Sredanović o angažmanu u tim klubovima. Pristigla su sva četiri odgovora i sva četiri su negativna", navodi  "FakeNews Tragač".

Ističu da je Saša Sredanović navela da je potpisala ugovor s ljubljanskom Olimpijom i da je tamo provela dvije i po godine, ali da iz tog kluba za Tragač su odgovorili da, prema njihovim evidencijama, osoba pod tim imenom nikada nije potpisala nijedan ugovor s klubom, piše Sportske.net.

"Iz FK Atletik Bilbao stigao nam je odgovor da su se raspitivali o Saši Sredanović među stručnjacima iz medicinskog departmana tog kluba i da se niko od njih ne sjeća saradnje sa osobom pod imenom Saša Sredanović. Na upit o angažmanu Saše Sredanović stigao nam je negativan odgovor i iz Real Betisa. Iz Barselone – gdje je Sredanović navodno trenutno angažovana – veoma brzo su nam odgovorili da „niko pod ovim imenom (Saša Sredanović prim. aut) ne radi u La Masiji”", navodi "FakeNews Tragač". 

Kako "FakeNews Tragač" ističe, u daljoj komunikaciji poslali su Kemiju Terezu Oliveri, Barseloninom službeniku za medije, i link ka Instagram profilu Sredanović, gdje u opisu stoje informacije o angažmanu u Barseloni / La Masiji, i stigao im je identičan odgovor: "ne, ta osoba ne radi u La Masiji".

"Tu nije kraj: Saša Sredanović tvrdi da je završila specijalističke studije sportske psihologije na Univerzitetu u Mastrihtu. Riječ je o specijalističkim studijama koje ne postoje, niti su ikada postojale. Na molbu da razgovaramo sa Sredanović o navodima iz njene biografije najprije smo dobili prijetnje tužbom od njene PR menadžerke, a potom je našoj redakciji stigla i opomena pred tužbu od „Advokatske kancelarije Zejaković” s logom Advokatske komore Beograda (AKB). Ta kancelarija ne postoji, a zloupotreba logoa prijavljena je AKB, piše "FakeNews Tragač"

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније