Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.L.B./Beta ]

24. 01. 2023. 06:51 >> 06:57
1

PITANjE KOSOVA

Borel: Predlozi EU Beogradu i Prištini donose znatne koristi

Šef evropske diplomatije Žozep Borel izjavio je u Briselu da bi napredak u procesu normalizacije odnosa na osnovu predloga EU za Kosovo koji je predstavljen Beogradu i Prištini, donio značajne koristi objema stranama.

Poslije sastanka ministara spoljnih poslova članica EU, Borel je novinarima rekao da je to "jedini način da se prekine začarani krug krize na terenu i da se smanji rizik od dalje eskalacije".

"Očekujemo ozbiljnu posvećenost i spremnost (dvije strane) za konstruktivan angažman kako bi se došlo do napretka na osnovu predloga (EU)", naveo je Borel.

On je rekao i da je danas obavijestio šefove diplomatija članica EU o razgovorima koje je specijalni predstavnik za dijalog Miroslav Lajčak, zajedno sa predstavnicima SAD, Njemačke, Francuske i Italije, imao u petak u Beogradu i Prištini, sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније