Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

09. 12. 2022. 12:07 >> 12:15
11

"KRŠI SE SPORAZUM"

Brnabić: Beograd blizu odluke da zatraži povratak vojske na Kosovo

Predsjednica Vlade Ana Brnabić izjavila je danas da je kosovski premijer Aljbin Kurti doveo Srbe i Albance "na samu ivicu rata" i najavila da je Beograd zbog toga blizu odluke da u skladu sa Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti UN zatraži povratak svojih trupa na Kosovo.

"Svakog dana se krši ne samo briselski nego i kumanovski sporazum. Blizu smo toga da po Rezoluciji 1244 zatražimo povratak naših snaga na Kosovo, jer Kfor ne radi svoj posao. Srbi se ne osjećaju bezbjedno i fizički su i životno ugroženi, uključujući i djecu u vrtićima", rekla je Brnabić.

Brnabić je dodala da će detalje o tome u toku dana iznijeti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je ocijenila da sve što radi Kurti predstavlja opasnost za Srbe i Albance, ali i za Evropu.

"To je politika 18. i 19. vijeka. To budi osjećanja očaja. Izuzetno sam zabrinuta i teško je bilo spavati sinoć", rekla je ona.

Brnabić je ocijenila da Kurti ništa ne radi sam već da je imao i "pomoć partnera u EU koja ne reaguje".

"U EU ne reaguju na to što se dešava, ili reaguju kada dogori do nokata. Kfor i Euleks ne rade svoj posao, ne samo u skladu sa briselskim nego i sa kumanovskim sporazumom. Ne štite Srbe na Kosovu ni južno, ali ni sjeverno od rijeke Ibar", rekla je premijerka Ana Brnabić.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније