Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ RTS ]

07. 12. 2022. 10:51 >> 10:48

PREDAJE ENGLESKI

Profesor iz Srbije najbolji predavač na svijetu

Profesor engleskog jezika u paraćinskoj gimnaziji i Osnovnoj školi "Stevan Jakovljević" Borko Petrović proglašen je za najboljeg edukatora i predavača na svijetu na svečanosti u Nju Delhiju, prenosi Radio-televizija Srbije.

Učenici kažu da Petrović nije kao drugi profesori koji prate samo sistem rada, već on pokušava da na zanimljivije načine to predstavi.

"Gledam da ono što oni oko sebe imaju svakog dana u svom okruženju u kući u svom društvu, da jednostavno tako vodim čas, da oni shvate da je obrazovanje neotuđivo od realnosti. A ne da mi pokušavamo da im nametnemo nešto što im nikada neće trebati", istakao je Petrović za RTS.

On je prije nekoliko godina osvojio priznanja "Najbolji edukator Srbije", a potom i Balkana.

U prosvjeti je skoro dvije decenije i tvrdi da uprkos teškoćama poziv ne bi mijenjao ni za jedan drugi, a časove obogaćuje novim sadržajima i primjenjuje takozvano samoregulisano učenje.

"To je da pored obaveznih ocjena koje imaju bar još toliko imaju šanse neobaveznih aktivnosti i oni mogu da svoju ocjenu podignu čistim svojim trudom, radom, zalaganjem a to su polja koja su njima jako poznata, to su muzika, strip, film, književnost iz čega god žele", istakao je Petrović.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније