Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ N1 ]

11. 11. 2022. 07:12 >> 07:11

MINISTARKA SPOLjNIH POSLOVA

Fajon „preživjela“ glasanje o smjeni u slovenačkom parlamentu

Poslanici Skupštine Slovenije većinom glasova sinoć su odbacili zahtjev opozicionih stranaka za smjenu ministarke spoljnih poslova Tanje Fajon.

Nakon cjelodnevne rasprave, za smjenu Fajon glasala su 22 posanika, a 52 su bila protiv, a da bi interpelacija uspjela moralo je da je podrži 46 poslanika.

Opozicione partije su optužile Fajon da je zloupotrijebila službeni položaj i koristila diplomatsko-konzularnu mrežu za podršku kandidatkinji za predsjednicu Slovenije Nataši Pirc Musar.

Uoči početka rasprave, Fajon je odbacila sve optužbe.

„Danas sam ovdje zbog činjenice da sam poštovala zakon i postupila kako sam bila obavezna da postupim. Znam da su sve optužbe u interpelaciji potpuno neosnovane, možda čak i apsurdne“, rekla je Fajon.

Pirc Musar i Anže Logar će biti rivali u drugom krugu predjsedničkih izbora, koji će biti održan 13. novembra. Ankete pokazuju da Logar, ministar spoljnih poslova u vladi Janeza Janše, ima podršku 44,6 odsto glasača, dok Pirc Musar podržava 51,7 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније