Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

03. 10. 2022. 07:20 >> 07:21
1

IZBORI ZA PREDSJEDNIKA RS

Trivić proglasila pobjedu, Dodik tvrdi da ima nedostižnu prednost

Kandidatkinja Partije demokratskog progresa (PDP) Jelena Trivić proglasila je sinoć pobjedu na izborima za predsjednika Republike Srpske nad kandidatom vladajućeg SNSD-a Miloradom Dodikom.

"Ovo nije samo moja pobjeda, ovo je pobjeda naroda, ovo je pobjeda Republike Srpske", kazala je Jelena Trivić u svom obraćanju.

Ona je istakla da je vjerovala u narod i da je narod, nakon godina robovanja, uspio da prosudi šta je dobro.

"Ja jesam Srpkinja, ali ću biti predsjednica svih građana RS, bez obzira na njihovu ideološku, partijsku i nacionalnu pripadnost", kazala je Trivić.

Dodala je da će raditi na suzbijanju korupcije, sprovođenju zakona i ekonomskom oporavku Republike Srpske.

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović saopštio je da je na osnovu 72,3 posto prebrojanih glasova Jelena Trivić osvojila 263.560 glasova ili 51,2 odsto, a njen protivkandidat Milorad Dodik iz SNSD-a 225.265 glasova ili 48,7 odsto.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније