Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ BETA ]

27. 09. 2022. 18:14   >>  18:12 6

VULIN PORUČIO

"EU prijeti Srbiji da će prekinuti pregovore"

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin je reagujući na navode iz EU da treba prekinuti pristupni proces Srbije ako Rusiji ne uvede sankcije izjavio da Srbija treba da se zapita da li želi da postane dio saveza koji će je uvesti u sukob sa čitavim svijetom.

"(Evropska unija) Srbiji prijeti da će prekinuti pregovore o pristupanju. Zaista moramo da se zapitamo da li želimo da postanemo dio saveza koji će nas uvesti u sukob sa čitavim svijetom", izjavio je Vulin, reagujući na navode Socijaldemokrata, poslanika u Evropskom parlamentu da Evropska unija ne može da nastavi pristupne pregovore sa Srbijom ako se Beograd ne uskladi sa sankcijama EU protiv Rusije.

Kako je saopšteno iz MUP-a, Vulin je naveo da "saopštenje evropskih socijaldemokrata liči na saopštenja evropskih socijaldemokrata pred Prvi svjetski rat, kada su podržali Evropu u srljanju u sukob i za rat okrivili Srbiju".

"Samo su srpski socijaldemokrati bili protiv ratnih kredita ostajući uz svoju ideologiju, ali na svoju štetu i štetu Srbije. Ako nastavi sa politikom prijtnji i ucjena i posluša socijaldemokrate, Evropska unija će potvrditi da je u svađi i sa sobom i sa svojim okruženjem", naveo je Vulin u pisanoj izjavi.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније