Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

М.М.

26. 09. 2022. 18:17   >>  18:16

TUŽITELjKA BIH

Diana Kajmaković na 'crnoj listi' SAD

Kancelarija za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva trezora (OFAC) odredio je danas Dianu Kajmaković, državnu tužiteljicu u Bosni i Hercegovini (BiH), na osnovu Izvršnog naloga (E.O.) 14033 da je odgovorna za ili saučesništvo u korupciji ili potkopavanju demokratskih procesa ili institucija na Zapadnom Balkanu, saopšteno je na sajtu Ministrastva finansija SAD-a.

Današnja akcija, kako navode, unapređuje strategiju Sjedinjenih Država da poziva na odgovornost one koji vrše destabilizirajuće aktivnosti na Zapadnom Balkanu.

Ove aktivnosti se dešavaju u pozadini najozbiljnije političke krize u BiH od 1995. godine, dok etnonacionalistički političari i pridružene mreže pokroviteljstva nastavljaju da potkopavaju zemlju.

“Diana Kajmaković je nastavila da podriva demokratiju i vladavinu prava u Bosni i Hercegovini”, rekao je podsekretar Trezora za terorizam i finansijske obavještajne službe Brian E. Nelson.

Današnje imenovanje, ističu, jača opredijeljenost Sjedinjenih Država za stabilnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu ciljajući na pojedinca koji je odigrao centralnu ulogu u omogućavanju korupcije u zemlji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније