Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

24. 09. 2022. 20:17 >> 20:14
9

DODIK

Rusija spremna da izgradi gasovod i dvije elektrane u RS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Rusija spremna da investira i izgradi gasovod i dvije elektrane u Republici Srpskoj, prenijela je Radio-televizija Republike Srpske.

„Oni su donijeli sve njihove odluke na najvišem nivou. Ono što je ovdje kočnica je prolazak ispod Drine, koji se potpuno nerazumno sprječava od strane muslimanskog Sarajeva i muslimana. Vjerujem da ćemo naći načina da to pitanje riješimo“, rekao je Dodik, govoreći o posljednjem susretu sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Dodik je poručio da će Republika Srpska morati da počne da vodi računa i da se istim njihovim aršinima mjeri i odnos Republike Srpske prema Federaciji BiH i ako ne može drugačije, da se na taj način pokuša doći do rješenja.

„Važno je da to počnemo činiti što je prije moguće“, rekao je Dodik i naglasio je da je ovaj sastanak sa Putinom jedan od najkorisnijih koje su imali, kao i da je jedna od tema bila i energetska situacija.

Mi u Republici Srpskoj imamo sreće da imamo dovoljno električne energije, ali nam je potrebna garancija da dobijemo za gas u onoj količini koju mi koristimo i za naftu. Time bi mogli da rješimo našu neizvjesnost, ocijenio je Dodik.

On je naveo da je dobio određene garancije za to da će se naći način da Republika Srpska dobije dovoljno potrebne količine i da će to biti, što se tiče gasa, u okviru dosadašnje cijene.

„To znači da je to negdje 460-480 eura, zavisno od transportnih usluga, za razliku od Evrope, koja plaća od 2.000 do 3.000, a vjerovatno će na zimu biti daleko više“, smatra Dodik.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније