Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Beta ]

09. 08. 2022. 12:42   >>  12:39

ORGANIZOVANI KRIMINAL

Uhapšen pripadnik bezbjednosne agencije i još tri osobe u BiH

Policija Repubike Srpske jutros je po nalogu Tužilaštva BiH na području Banjaluke i Gradiške uhapsila četiri osobe, među kojima je i jedan pripadnik Obaveštajno-bezbjednosne agencije BiH (OBA).

Oni su uhapšeni u policijskoj akciji kodnog naziv "Transporter" i "Storidž", a osumnjičeni su za organizovani kriminal, trgovinu drogom, odavanje tajnih podataka i zloupotrebu položaja.

Prema pisanju medija, uhapšeni pripadnik OBA Robert Radonjić je pripadnicima organizovane kriminalne grupe odavao tajne dokumente tajne službe.

Iz MUP RS je saopšteno da su u toku pretresi lokacija koje koriste osumnjičene osobe, koje će posle kriminalističke obrade biti privedene u prostorije Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH saopštilo je da je današnje hapšenje četvorice osumnjičenih za organizovani kriminal u akcijama Transporter i Storidž dio odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala koje dieluju u BiH i zemljama regiona.

"Akcija je usmierena na četiri osobe, osumnjičene da su duži vremenski period, kao članovi organizovane kriminalne grupe, vršile krivična diela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlašćenim prometom velikih količina opojnih droga, nedozvoljenim prometom akciznih proizvoda, kao i na osobe koje su, koristeći svoj službeni položaj, pomagali ovim osumnjičenim da ne budu otkriveni od organa gonjenja, odavanjem tajnih podataka i zloupotrebom položaja ili ovlašćenja", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Dodaje se da ove aktivnosti predstavljaju "nastavak odlučne borbe protiv organizovanih struktura narko-kriminala, koje deluju u BiH i zemljama regiona".

"U okviru akcije ostvarena je značajna međunarodna saradnja, koja uključuje i pribavljanje komunikacija putem internet aplikacija", naglašava se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH je navedeno da među osumnjičenim osobama ima i ovlašćenih službenih lica, koja se sumnjiče za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

"Osumnjičeni će u zakonskom roku biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti oduku o daljim aktivnostima", naveli su iz Tužilaštva BiH.

Na području Banjaluke i Gradišle uhapšeni Srđan Radjević (22), Miloš Lukajić (33), Davorin Popović (42), kao i i Robert Radonić (53), pripadnik Obavjštajno-bezbjednosne službe BiH (OBA).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније