Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

N1 [ I. P. ]

22. 07. 2022. 23:01 >> 23:01

META U PRIŠTINI

"Pomoć Kosovu je moja moralna i ustavna obaveza"

Predsjednik Albanije Iljir Meta rekao je u Prištini da ne prihvata nikakve izjave zahvalnosti koje mu izražavaju kosovski lideri, jer, kako je rekao, ima moralnu i ustavnu obavezu da pomogne Kosovu.

On je, na početku trodnevne posjete Kosovu, poslije dočeka na najvišem nivou i susreta sa predsjednicom Kosova Vjosom Osmani, izrazio žaljenje što nije učinio više za Kosovo i obećao da će, kada zvanično napusti funkciju, biti više posvećen tome.

"Ne prihvatam nikakvu zahvalnost iz razloga što sam izvršio ustavnu, ali i moralnu dužnost, kakvu ima svaki građanin Albanije i jedino što žalim je što sam mogao da uradim više u podršci Kosovu, da sam imao manje unutrašnjih problema u mojoj zemlji tokom ovih pet godina. Ali obećavam vam da ću od ponedjeljka, 25. ujutru, učiniti višestruko više i za Kosovo“, rekao je on na konferenciji za novinare.

Meta je rekao da će i sljedeći predsjednik Albanije biti na strani Kosova.

"Ono na čemu želim da vam se zahvalim danas je odlična saradnja koju smo imali sa vama i sa svim institucijama Kosova i koja će se nastaviti i u budućnosti. Uvjeren sam da će izabrani predsjednik Albanije nastaviti ovu veoma pozitivnu tradiciju. Ovdje je važno istaći odluku Međunarodnog suda pravde, jer je ona učvrstila nezavisnost Kosova i put slobode na koji je Kosovo ušlo“, rekao je Meta.

Rekao je da je u interesu svih zemalja regiona da imaju što više zemalja članica u NATO i rekao da očekuje sporazum o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

Predsjednica Osmani je rekla da Kosovo i Albaniju spaja euroatlantska budućnost.

Ona se zahvalila predsjedniku Meti na doprinosu odnosima dvije zemlje i podršci tokom svih procesa kroz koje je Kosovo prošlo.

Rekla je da je članstvo u euroatlantskim strukturama jasan cilj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније