Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ M.V./Euronews ]

27. 06. 2022. 19:45   >>  19:43

SRBIJA

Traže tri godine zatvora za inspektora koji je pomagao Belivuku

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije zatražilo je danas od suda da osudi suspendovanog policijskog inspektora Božidara Stolića na najmanje tri godine zatvora, zbog optužbi da je zloupotrebom službenog položaja odavao informacije o istrazi protiv organizatora i dijela pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Za drugooptuženog Filipa Golubovića, postupajući tužilac Šaša Ivanić je zatražio kaznu ne manju od godinu dana zatvora jer je, kako smatra, na nesumnjiv način dokazano da su okrivljeni počinili krivična djela koja im se stavljaju na teret.

Ivanić je rekao da je dokazano da je Golubović od Stolića tražio da provjeri da li se par osoba nalazi na potjernicama, kao i da je dokazano da je Stolić baš ta lica provjeravao.

Takođe, Ivanić naveo da je prepiskama sa aplikacije “Skaj” dokazano da je Stolić slao Goluboviću fotografije Miljkovića i Belivuka dok su boravili u prostorijama policije, kao i informacije čiji DNK-a uzorci su pronađeni u kući u Ritopeku.

Pomenute prepiske, prema riječima tužioca, dokazuju i da je Stoliću obećana novčana naknada od 5.000 eura, ukoliko nastavi da prosleđuje informacije NN licu.

Sa druge strane, advokat Branislav Bogdanović, Stolićev branilac je tvrdio da je njegov branjenik nevin i da je on kolateralna šteta u ovom postupku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније