Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.M. [ BETA ]

25. 05. 2022. 21:50 >> 21:48

PREDSJENDIK VLADE

Slovenački parlament potvrdio Roberta Goloba za premijera

Slovenački parlament danas je potvrdio  menadžera Roberta Goloba za predsjednika vlade koju će poslanici potvrditi iduće nedelje. 

Za Goloba su glasala 54 poslanika, 30 ih je bilo protiv, a jedan je glas bio nevažeći, prenosi agencija Hina. 

Uoči glasanja, Golob je rekao da na osnovu velikog povjerenja koje su mu dali na izborima 24. aprila, želi Slovencima pružiti "nadu u bolju budućnost" i  vratiti im "veselje prema životu".

Aludirajući na odlazeću vladu desnice koju je poslednje dvije godine vodio Janez Janša, predsjednik stranke Pokret Sloboda kazao je da su građani na izborima pokazali da žele da žive u "normalnoj državi", a ne u "stalnoj neizvjesnosti" koja ih je pogađala poslednje dvije godine.

Kao prioritete svoje vlade naveo je zdravstvo koje mora biti javno i dostupno svima bez obzira na socijalni status te sve veće cijene energije i hrane.

Golobov Pokret Sloboda je pobedio na izborima s 35 posto osovjenih glasova i on će formirati koalicionu vladu sa lijevim partnerima, Socijalnim demokratima i strankom Levica (L).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније